Fordele ved erhvervsleasing af vare- & firmabiler

Med leasing er der ingen momsudbetaling. Momsen bliver i stedet delt op i små bidder, som fordeles ud over leasingafgiften. På den måde undgår du selv at skulle finansiere de 25 procent moms, indtil SKAT refunderer pengene.

Momsfradrag ved 100% erhvervsbrug

Bruger du varebilen udelukkende til erhverv, får du 100 procent momsfradrag på leasingafgift og driftsomkostninger.

Momsfradrag ved blandet privat/erhverv

Bruger du også din varebil privat (varebil på papegøjeplader), får du 1/3 momsfradrag på leasingafgiften, men stadig 100 procent momsfradrag på driftsomkostningerne

For en leaset firmabil, opgøres den skattepligtige værdi af rådighed på samme måde, som hvis arbejdsgiveren købte bilen på leasingtidspunktet. Udgangspunktet er derfor fakturapris inkl. moms, registreringsafgift, leveringsomkostninger og normalt registreringsafgiftspligtigt tilbehør.

Erhvervsleasing er værd at overveje, hvis du ikke ønsker at binde store mængder kapital i virksomhedens kørende vognpark. Ved erhvervsleasing slipper du nemlig for at investere et større beløb i køretøjerne, hvilket er tilfældet i forbindelse med køb eller finansiering.

En af de væsentligste årsager for erhvervskunder i dag til at lease, er at de beholder likviditeten i deres virksomhed, i stedet for at binde den i deres kørende vognpark.

Finansiel leasing

Ved finansiel leasing står du selv for restværdien på bilen ved udløb af aftalen. Det betyder, at du selv skal sælge bilen og dække et eventuelt tab, lige som du også har muligheden for at opnå en gevinst.

Du opnår følgende fordele ved at vælge finansiel leasing i forhold til alm. lånefinansiering:

  • Begrænsede etableringsomkostninger
  • Undgå at binde kapital i aktiver
  • Bevar den fulde brugsret over aktivet
  • En løsning, der er tilpasset kørselsbehov og levetid
  • Løbende skattemæssig driftsudgift i stedet for en stor anlægsinvestering


Du kan vælge en finansiel Citroën leasingaftale på både person- og varevogne inkl. de udstyrsoptioner og eventuelle opbygninger, du måtte ønske. Vær opmærksom på, at finansiel leasing skal aktiveres i regnskabet, hvilket operationel leasing ikke skal.

Operationel leasing

Med en operationel leasingaftale har du ingen risiko på bilens værditab og ingen bekymringer omkring serviceomkostninger. Det eneste du skal forholde dig til er den månedlige leasingydelse.

Du opnår følgende fordele ved at vælge en operationel leasingaftale:

  • Ingen risiko på bilens restværdi
  • Service og vedligeholdelsesomkostninger er indeholdt i leasingaftalen
  • Mulighed for at tilvælge dækaftale og forsikring
  • Undgå at binde kapital i aktiver
  • Du kender din omkostning i hele periodens løbetid – ingen uforudsete udgifter

Du kan vælge en operationel leasingaftale på både person- og varevogne inkl. de udstyrsoptioner og eventuelle opbygninger, du måtte ønske. En operationel leasingaftale indeholder som minimum brugsretten til bilen samt service- og vedligeholdelsesaftale.