Guide til privatleasing - Information og gode råd om privatleasing

Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål og svar, så du kan få et overblik. Hvis du skulle have yderligere spørgsmål, skal du være meget velkommen tage personlig kontakt til en af vores veluddannede salgskonsulenter.

Hvad er privatleasing?

Når du leaser en bil, så er det stort set det samme som at leje en bil i en given periode. Ligesom ved almindelig finansiering, så betaler man en udbetaling og derefter en månedlig ydelse. Ved almindelig finansiering betaler du normalt bilen af på omkring 5-8 år. Når man indgår en privatleasingaftale, vil man typisk have en løbetid på ca. 36 måneder.

Hvad skal jeg betale, når jeg privatleaser?

Når du starter med at privatlease, beregner man den forventede restværdi på bilen efter perioden. Det vil sige, at det vurderes, hvor meget værdi bilen har tabt efter endt leasing. Man betaler herefter ned til beløbet+ registreringsafgift+ Service og vedligeholdelse. Når leasingperioden er slut, afleverer du bilen retur.

Hvor mange kilometer må der køres om året?

Den månedlige leasingydelse beregnes af vores salgskonsulenter ud fra dit aktuelle årlige kørselsbehov.

Kan der tilvælges ekstraudstyr til bilen?

Du bestemmer selv hvad der skal være af ekstraudstyr i bilen. Omkostningerne til ekstraudstyr afholdes af dig. Fabriksmonteret ekstraudstyr, der er monteret før levering på bilen, kan medfinansieres i den månedlige ydelse.

Hvad koster service og vedligeholdelse på når jeg privatleaser?

Når du privatleaser en ny bil, er service og vedligeholdelse inkluderet i den periode, du har bilen til rådighed. Service og vedligeholdelse omfatter fri service og mekanisk vedligeholdelse af bilen, i henhold til fabrikkens forskrifter, samt nødvendig reparation til opfyldning af bilens primære drift og trafiksikkerhed, herunder udgifter til arbejdsløn, reservedele, smøring og olieskift.

Hvilke omkostninger skal jeg selv sørge for at betale når jeg privatleaser?

Udgifterne til grøn ejerafgift, forsikring, dæk og brændstof. Det er dog muligt at tilvælge en dækaftale.

Påvirkes den månedlige ydelse, hvis der laves en skade på bilen?

Ydelsen forbliver den samme i hele perioden. En udbedret skade vil ikke få indvirkning på den aftalte leasingydelse.

Følger der forsikring med i leasingaftalen?

Der medfølger ikke forsikring i leasingaftalen, men Kjærsgaard Auto A/S kan tilbyde dig en meget attraktiv kaskoforsikring, med månedlig betaling. Hør mere om dette i vores salgsafdeling.

Kan jeg opsige min leasingaftale?

Du kan sagtens opsige din leasingaftale. Efter maksimalt 11 måneder må man som forbruger opsige sin leasingkontrakt – dog med en måneds varsel.

Hvordan vurderes bilen, når den afleveres efter endt leasingperiode?

Hvis der er buler, ridser eller mangler på bilen, skal du selv betale for disse. I din leasingkontrakt står det nøje beskrevet, hvor slemt det skal være, før du selv skal betale skader og mangler. Undgå dog at prøve på at reparere lakskader selv, da du kan risikere en efterregning, såfremt arbejdet ikke er udført korrekt.

Hvad sker der, hvis bilen totalskades?

Såfremt bilen som følge af totalskade eller tyveri bliver indløst af forsikringsselskabet, vil du få din engangsydelse tilbagebetalt forholdsmæssigt i forhold til den resterende leasingperiode.
Aftalen ophører pr. den dato, forsikringsselskabet indløser køretøjet.

Kan jeg købe bilen, efter jeg har leaset den i en periode?

Som udgangspunkt kan den person der står på leasingaftalen ikke købe bilen som brugtbil efter leasingperioden. 

Er det bedst at købe eller privatlease?

Det kommer helt an på dit behov. Hvis du ikke køre mere end få år i din nye bil og ønsker økonomisk sikkerhed, så er privatleasing en god løsning. Hvis du kører rigtig mange år i din nye bil eller ønsker at købe en brugt bil, så er det en god idé at købe. 

Købe bil på afbetaling eller privatlease?

Der er mange, der sætter spørgsmålstegn ved, om man ikke ligeså godt kan købe bilen på afbetaling fremfor at lease. Man bør som forbruger have følgende med i sin overvejelse når du køber en bil:Der altid være udgifter mht. omkostninger, vedligeholdelse, reparationer, værditab på bilen og finansieringsomkostninger.

Hvad koster det at lease?

Det er forskelligt, alt efter om du vil køre Citroën C1 eller C3 og hvilken motorstørrelse, du ønsker

Book din næste privat leasing aftale on-line hos Kjærsgaard Auto